sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Jag tror, jag tror på sommaren.......

20.-23.6.2013 Parainen-Seili- Kustavi





Olipa hienot juhannussäät.  Hipiän polttopäiviä riitti merellä ja mökkilaiturilla. Perinteitä kunnioittaen Juhannusta vietettiin saunoen, syöden ja laulaen. Ruokana meillä oli aattona ihanaa savukalaa ja juhannuspäivänä rosvopaistia. NAM!!!!!!



Pojat lenkillä

Tästä Juhannuksesta jäi päällimmäisenä mieleen koirien iloinen kirmailu pitkin mökkirantaa.  Ehkei mökkinaapurit olleet niin iloisia siitä, että aina välillä piti karvakavereiden käydä vauhtia hakemasta aidan toiseltakin puolelta. Mökkeilemässä oli kaikkiaan viisi vauhdikasta kaveria; pari labbaria, kultsu, australianterrierri ja meidän Uuno.







maanantai 17. kesäkuuta 2013

Auringonpaisteen jälkeen sataa aina vettä....

15.-16.6.2013  Poukama Vänön länsipuolella

Keskikesän juhla lähestyy ja kelit alkaa olla sen mukaiset. Navakka tuuli oli perjantaina etelästä eikä vesisadekkaan houkutellut lähtemään vielä illalla vaan päätettiin siirtää lähtöa aamuun ja rauhaisanpaan keliin. Musen kotilaituri on tosi altis lounais- ja etelätuulelle ja se aiheuttaa miehistölle toisinaan ylimääräistä jännitystä.

Lauantaiaamuna tuuli oli jo tyyntynyt siedettäväksi ja auringon paiste lämmitti mukavasti. Suunta otettiin taas erähenkisesti kohti Vänön seudun suojaisia luonnonsatamia. Matka taittui  hyvällä vauhdilla ja kaunis lahdenpuokama löytyi taasen.

Peräkannen ravintolassa tarjoitiin maukas ala'carte päivällinen luontofilmin kera. Poukama oli illalla aivan tyyni vaikka saaren toisella puolen puski tuuli edelleen vaahtopäitä lounaasta.











Aamulla tuuli olikin kääntynyt yllättäen ennusteista piittaamatta kaakkoon ja meidän oli pikaisesti nostettava ankkuri ja siirryttävä pois. Taivaan täytti saven harmaat pilvet ja kohta alkoikin tulla alas kunnolla vettä. Kotimatka tehtiin reippaalla vauhdilla myötätuulessa ja kunnon vesisateessa, joka yltyi niin, että kun kiinnitimme Musen laituriin tuli taivaalta kaataen vettä.






 Ehkä tätäkin keliä tarvitaan, että osaa nauttia kauniista päivistä, jolloin meri kimmeltää ja aurinko lämmittää.



maanantai 10. kesäkuuta 2013

Sota merellä

7.-9.6.2013   Parainen -Vänö

Matkaan päästiin kipparin työkiireiden takia vasta iltayhdeksän jälkeen. Keli oli kuitenkin niin hieno, että merelle oli päästävä. Paraisten Portin viereen ankkuriin ehditiin illalla. Kyllä taas kannatti....



Aamulla matka jatkui kohti Vänön luonnonsatamia. Ankkuripaikka löytyi Vänön länsipuolelta suojaisasta ja syvästä lahdesta.  Aurinko paistoi lämpimästi ja satakieli pisti parastaan pusikossa. Kiipesimme niemen toiselle puolella yli kallioiden. Uuno parka yritti sinnikkäästi hyppia yli katajapuskien. Hänen hieno hipiä kun ei kestä oikein katajanpiikkejä.






Ilta oli lämmin ja tyyni. Idyllin  särki vain hyttysten harmagedon. Kaikki saariston hyttyset odottivat nälkäisinä meitä veneen kannella ja rauhallinen iltahetki jäi vaan haaveeksi..... Pyykkipoikapaketin, kahden Ikean moskiittoverkon ja puolen tunnin askartelun  jälkeen avulla voimme  julistaa Musesta hyttysvapaan vyöhykkeen. Eka erä hyttysarmeijaa vastaan oli voitettu !


Aamulla taivaalla oli pieni pilvipeite ja meri oli aivan tyyni. Puolen päivän aikaan selkeni ja virisi tuulikin hiukan. Myötätuulessa hitaan rauhallisesti nautimme sunnuntain iltapäivän. Kaukana jyrisi ukkonen, mutta nekin pilvet hävisivät ennen kuin pääsimme kotisatamaan.


torstai 6. kesäkuuta 2013

Vasten auringon siltaa.....

1.6.2013 Parainen  -Tistronskär

Vasta lauantai iltapäivänä pääsimme matkaan. Perjantaina oli iloiset juhlat ja lauantaina surulliset. Samaan viikonloppuun mahtui koko tunteiden kirjo. Meri ja hiljaisuus olikin nyt tarpeen ja auttoi asettamaan ajatukset kohdilleen. Aurinko lämmitti pitkään yöhön asti  Musen kylkeä Tistronskärin länsilaidalla. Auringon lämmittämillä kallioilla oli mukava istuskella ja ihailla auringon painumista mereen.


Aamulla meri oli aivan tyyni ja meri kimmelsi auringon paisteessa. Siivoilimme vielä venettä talven jäljiltä ja kippari asensi Muumiveneelle paremmat kiinnitykset. Kotimatkan Paraisille teimme rauhallisesti leppeässä tuulessa.