sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Uudestaan, uudestaan..... Björkö

20.9.-22.9.2013 Björkö

Vielä ei saatu edellisenä viikonloppuna tarpeekseen Björkön maisemista. Halusimme näyttää tämän
viikonlopun vieraillemme parasta mitä saaristomeri tarjoaa ja Björkön suunta sopi  tuulien ja mahtavien näkymien puoleen hienosti kohteeksi.

Ensimmäisenä iltana porukkamme vietti yön Paraisten Portilla ja siitä aamutuimaan jatkoimme matkaa kohti etelää.Matka taittui joutuisasti ja aurinkokin näyttäytyi hetken odottelun jälkeen. Rohkeimmat virkistivät itsensä pulahtamalla syksyisen pirtsakkaan mereen meduusoiden kera. Illallisen jälkeen kiersimme hämärtyvässä illassa luontopolun. Nuotiopaikkalla tunnelmoimme paistaen lättyjä miltei täyden kuun valaistessa maisemaa.

Sunnuntaina palasimme taas huimaa vauhtia luoteistuulessa kotisatamaan. Olemme saaneet ihanan kesän jälkeen vielä kaupanpäällisenä kahmalokaupalla extraa näiden upeisen syksyisten vauhdikkaiden viikonloppupurjehdusten muodossa.









sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Järvimaisema merellä

13.9- 15.9.2013 Björkö

Pimeys saapui perjantai-iltana niin nopsaan, että purjeita ei ehditty edes nostaa. Haimme vain kaakkoistuulelta suojaisan  niemen poukaman Dulvholmin vierestä ja keskityimme tutkimaan tähtitaivasta ja saaren takaa nousevaa puolikasta kuuta. Ilta oli  lämmin ja vaikea oli uskoa, että ollaan puolivälissä syyskuuta.



Björkössä emme vielä tänä kesänä olleet käyneet ja viikonlopun kaakkoistuulelle se olikin sopiva suunta. Reippaalla lähes yhdeksän solmun vauhdilla saavutimme määränpään liiankin nopeasti. Varovasti melkein hiipien Muse pääsi taas kerran Björkön suojaisaan lahteen kapeaa ja matalaa väylää pitkin. Kolmas kerta toden sanoo, mutta joka kerran on lahdelle sisään mennessä syke ollut taivaissa kolahtaako vai ei. Tänne vaan on kuitenkin päästävä, koska paikka on ainutlaatuinen. Björkön saaressa on kirkasvetinen järvi, jonka pinta on meren pintaa ylempänä ja merestä sen erottaa osittain vain pieni muutaman metrin levyinen kallio kannas. Näkymä yli järven saarien rikkomalle syvän siniselle merelle on huikaiseva.

Kotiapäin Muse kiisi yli yhdeksää solmua. Enkat taisi olla 9.3. Tuulimittari on edelleen rikki, mutta eiköhän tuuli ollut ainakin puuskissa 10m/s. Matka olisi voinut jatkaa pitempäänkin syksyn huippusäässä.








sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Vänön syksyinen paratiisi

7.-8.9.2013

Mikä syyskuun viikonloppu!!! Mielettömän hieno oli sää merellä. Saimme ihailla jo syksyn värjäämiä puita ja yöllä satumaisen kaunista  tähtitaivasta.









sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Lähdetäänkö, eikö lähdetä, lähdetäänkö.....

31.8 - 1.9.2013

Luvassa oli sateista keliä ja vielä lauantaiaamuna puntaroimme kannattaako lähteä lainkaan merelle. Onneksi päätimme kuitenkin lähteä. Meri ja luonto tarjosivat parastaan. Lauantaina oli laiturilla vastassa muuttomatkaan valmistautuva satojen pääskysten parvi, joka oli ottanut lepopaikakseen Musen reunakaiteet ja saalingit.




Jo monena syksynä on sienikorit täyttyneet Norstössä ja sinne taas matkasimme toiveikkaina. Matka taittui mukavalla vauhdilla ihanassa kuulaassa alkusyksyn auringon paisteessa. Tämän syksyn kuivuus oli tehnyt kuitenkin tepposen sienisaaren aarteille ja korin pohjalle kertyi vain valmiiksi kuivattuja kantarelleja kastikkeen verran.

Tuhansia tähtiä saimme ihailla vielä illalla ennen kuin pilvipeite saapui lounaasta. Kaukana taivaanrannassa välkkyivat muinaistulien yön ilotulitukset.

Ennustetusta sateesta huolimatta aurinko helli sunnuntainakin ja koti matkaa taitoimme yli yhdeksän solmun huimaa vauhtia.