sunnuntai 15. toukokuuta 2011

15.5.2011 Ugista Paraisille
Vesisateisena, suhruisena aamuna pakattiin kimpsut ja kampsut veneeseen ja lähdettiin siirtämään Musea kohti kotisatamaa. Talven kunnostuksen jäljiltä vene oli täynnä työkaluja, jotka pyörivät pitkin veneen lattiaa ja aika monta projektia oli vielä vaiheessa. Uusi lämppäri toimi ainakin hienosti. Ja onneksi toimi, koska kylmä tuuli puhalsi luihin ja ytimiin asti. Matkaa tehtiin suurimmaksi osaksi purjeilla n. 5-6 solmun vauhdilla vesisateessa ihmetellen suuria haahkaparvia.Yöksi menimme ankkuriin  Houtskarissa Fiskön saaren suojaan.
Kalastustakin illalla yritettiin taas, mutta turhaan. Meillä on varmaan yksi euroopan meriä eniten nähnyt viehe. Sillä on saatu ainoastaan yksi keltainen muovikassi Välimerestä, mutta uitettu sitä on ahkerasti(laittomasti) veneen perässä Korfulta Paraisille asti. Ehkä uskollisuus palkitaan vielä joskus.
Aamulla jatkoimme matkaa. Nyt ei enää satanut vettä, mutta edelleenkin aurinko oli tiukasti piilossa pilvien takana. Parasilla saimme pienen sähläilyn jälkeen veneen kuinnialla laituriin. Vuoden 2011 ensimmäinen purjehdus oli kylmä, mutta kaikki oleellinen veneessä toimi hyvin ja nyt odotellaan vaan vähän lämpimämpiä kelejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti