maanantai 25. kesäkuuta 2012

Juhannuspurjehdus

21.6 - 24.6. 2012
Parainen- Stenskär- Korppoo Verkan - Parainen

Juhannuspurjehduksen aloitimme jenkkivahvistuksen kera. Matkassa oli mukana alkumatkan vaihto-oppilasvuottaan viettävä Hanna. Hanna oli ruorissa kun, teimme tämän kauden enkan ; 9.2 solmua. Jatkoimme pienemmällä porukalla matkaa illalla Stenskäriin. Oli hieno tyyni ilta ja taapertaessamme luontopolkua yritimme ruokkia mahdollisimman paljon hyttysiä.Seuraavana  aamuna jatkettiin matkaa kohti Korppoon Verkania. Tyyni sää vähän hidasti matkantekoa ja pääsimme vasta  n.16.00 Korppooseen. Onneksi saimme vielä paikan laiturista. Siiri pisti juomatölkit  heti  kätevästi jäähtymään mereen muovikassissa. Hetken kuluttua naapuriveneen mies huutelikin,  että täällä killuu tölkkejä pitkin satamaa. Niitä sitten naapuri ystävällisesti metsästi kumiveneensä kanssa.


Ilalla oli laituritanssit saariston jänskimällä parketilla. Vanerilevyissä törrötti viiden sentin ruuveja pystyssä ja joka toinen vanerilevy oli käppyrässä  eri suuntiin. Mahtavasti joka tapauksessa tanssit sujuivat hienossa kesäillassa.

Lauantaiaamuna sitten satoikin jo vettä. Meidän oli ensin tarkoitus jatkaa jo matkaa eri paikkaan, mutta päätimme sateen takia jäädä toiseksikin yöksi Verkanille. Paluumatkan Paraisille onneksi paistoi aurinko ja tuulikin oli mukava.


Juhannus sujui mukavassa seurassa nopeasti ja ainoastaan se jäi hiukan harmittamaan, että Herra Hauki sai yhden uudehkon puhelimen käyttöönsä. Tosin hauki ei vastannut, kun yritin hänelle soittaa. Olikohan kiireinen....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti