tiistai 7. elokuuta 2012

Sata salamaa iskee tulta.....

27.7.- 29.7.2012  Parainen - Högö - Borstö - Parainen

Päästiin tankkausten ja muiden alkumanööverien takia lähtemään niin myöhään perjantaina, että ehdimme tuulettomassa kelissä purjehtimaan vain pikkumatkan Högön kallioiden reunustamaan lahteen. Pitkin jyrkkää kalliosenämää kiipeili lammaskatras ja kaikki pienet ruohotupsut olikin parturoitu kallioiden välissä. Aamulla kapusimme Högön näköalatorniin, josta aukesi mahtavat näkymät Gullkronan selälle.



Iltapäivällä jatkoimme matkaa Borstösen navakassa itä tuulessa. Viimeksi jäi saareen tutustuminen klenkkapolven takia tekemättä. Nyt kiertelimme saaren luontopolun.



Siis miten täältä jatulintarhasta päsee pois ??????i

Tuuli idästä oli illalla edelleen navakka ja ukkonenkin jyrähteli vaimeasti kaukana. Päätimme siirtää Musen vielä kerran suojaisampaan paikkaan ja kun olimme saaneet ankkurin alas  näkyvät salamat jo taivaan rannassa. Pilvi nousi todella nopeasti kumeasti jyristen ja kohti saimmekin valonäytöksen jollaista ei ole ennen koettu. Meri oli välillä yhtä kirkas kuin päivällä ja lukemattomat salamat leiskuivat ja näyttivät lyövän kauempana suoraan mereen. Onneksi keli rauhoittui yhtä nopeasti kuin myrsky oli alkanutkin ja ukkosrintama jatkoi matkaansa mantereelle.

Sunnuntaina aurinko helli meitä ja palasimme kotiin taas aurinkoerergiaa täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti