sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Tähdet,tähdet....

15.9.-16.9.2012 Parainen - Bärskär-Parainen

Perjantaisen myräkän jälkeen uskaltauduimme merelle lauantaiaamuna. Puuskainen etelätuuli olikin löystyttänyt köysiä tai sitten poiju oli hiukan pettänyt, sillä Muse oli laiturissa hivuttautunut viereiseen veneeseen kiinni. Ennen lähtöä Paraisilta kiinnitettiin taavettiin juhlallisesti Musen uusi seuralainen Terhi Sunny Special Editoin Moomin. Kippari meinasi irrottaa hienot tarrat, mutta Niiskuneiti ym. antavat kiikkerälle veneelle pikantin säväyksen. Muumi-paatti korvaa nyt karkailevaisen kummibaatin.


Reippaassa lounaistuulessa ja aurinkoisessa säässä purjehdimme Vänön eteläpuolelle luonnonsatamaan. Muumibaatilla sukkuloimme Vänööseen tarkistamaan lampaat ja poimimaan variksenmarjoja. Variksenmarjat ovat kuulemma huipputerveellisiä. Tosin ne eivät pelkästään maistu oikein miltään, mutta hillona osoittautuivat herkuksi.Testattu on !!!!
Pimeys hupsahti yhtäkkiä merelle ja tähdet lisääntyivät taivaalla sitä mukaa kun aurinko laski. Ei pääse valosaaste haittaamaan ulkosaaristossa tähtien tarkkailua.
Sunnuntaiaamuna tuuli puhalteli kunnolla lounaasta ja tiedossa olikin vauhdikas kotimatka. Pelkällä keulapurjeelle taitoimme  lähes myötätuulessa koko matkan ja vauhti oli silti yli 7 solmua.  Suuret aallot keikuttivat ja aurinko paistoi sinisen meren yllä. Olipa ihana purjeduspäivä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti