keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Haapsalun kujat tutuiksi

18.-21.7.2015 Haapsalu

Dirhamista oli tarkoitus lähteä  jo aamutuimaan kohti Haapsalua, mutta kumea jyrinä taivaalta muutti suunnitelman. Ensin vaikutti että ukkosrintama pyyhkäisisi ohi nopsasti, mutta  jyrinän vaiettua saapuikin metsän yli tummaakin tummenpi pilvirintama josta ryöppysi vettä ja rakeita parin tunnin ajan.Kun sade loppulta päättyi ja sininen taivas näkyi taas läksimme taivaltamaan ihanassa kirkaassa säässä kohti Haapsalua.

Haapsalun Grand Holm Marinan laiturista löytyi vielä hyvin paikka Muselle iltapäivällä.


Saimme Haapsalussa nauttia tämän kesän tapaan muutaman päivän aikana kaikenlaisesta säästä. Onneksi siis myös auringostakin!

Kävelimme kaupunkia ristiin rastiin ja söimme monet maukkaat ateriat ja ihanat leivokset. Mahtaa
kesäloman jälkeen olla pieni kevennyskuuri paikallaan.

Kippari löysi muuten Haapsalun niemen nokasta uudet kesäkaverit, jotka hän meinaa popsia valkosipulin kera. Nyt pikkuveijarit asustavat tyhjässä  pahvisessa viinilekkerissä ja mutustavat voikukan lehtiä. Ennen kun pikkuveijarit voi popsia pitää niille kuulemma syöttää vielä vehnäjauhoja. Kipparin "pikkunilviäiset" ovat kuulemma viinimäkikotiloita ja maittavaa herkkua valkosipulivoin kera. Itse pidän säilykepurkkista otettuja etanoita jotenkin luotettavimpina herkkuina. Tarkkailen ainakin ensin kuinka Kipparin käy!!!Miten näitä voi muuten edes syödä, kun niillä on jo nimetkin????.... Heikki ja Kaija.

1 kommentti:

  1. Haapsalu on meidän venekunnan ihan ykkös suosikki paikka Eestissä. Olemme olleet siellä omalla veneellä jo kahtena kesänä. Kuviasi on kyllä ilo katsella!

    VastaaPoista