maanantai 8. elokuuta 2011

Isokari-Lappö-Seili

4.8.2011
Kustavista otettiin suunta kohti Isokarin majakkasaarta. Tuuli oli lounaasta ja purjeilla taittui matka. Ilma oli aurinkoinen ja lämmin.Isokarilla rantauduimme "Ruotsalaisavuisteisesti" vahvassa sivutuulessa, joka aikoi viedä meidät ihan toiseen laituriin johon oli tarkoitus alunperin. Majakkasaaren länsilaidalta oli upeat näkymät aavalle merelle ja mahtavat vaahtopäiset aallot, jotka löivät rantakallioihin voimalla. Paikallinen lapsityövoima oppaana kiipesimme majakkatorniin. Torni oli huimaavan korkea ja sitäpaitsi siellä oli heiveröiset kaiteet, joiden välistä olisi voinut ihan huomaamattaan tipahtaa, jos ei olisi liimautunut takaseinään kiinni. Kaiken lisäksi majakka oli niin iänkaikkisen vanha, että se voi sortua millä hetkellä tahansa.(rak v.1833) Olimme siis aidosti hengenvaarassa ja vain hyvä tuurilla päästiin alas ehjin nahoin.
Vierasvenelaiturin vieressä aallonmurtajassa asustelee riskiläyhdyskunta. Linnut ovat hauskoja ja aktiivisia "pikkupingviinejä", jotka kuhertelevat ja peseytyvät ahkerasti.



5.8.2011
Isokari jäi taakse ja suunta otettiin edelleen lounaistuulessa kohti Kihtiä. Lounaistuuli tarkoitti nyt siis vastatuulta. Noin 50 "vendan" jälkeen päästiin Lappöseen tai pikemminkin sen pohjoispuolelle luonnnonsatamaan. Haba kasvoi tällä reissulla niin, että hihoista on ratkottava saumat, Pääsimme nauttimaan taas ilta-auringosta ja ruotsalaisista kansanlauluista. Radion kanavavalikoima on aika rajallinen Ahvenmaan puolella. Meduusoita on täällä vedessä miljoonittain.



6.8.2011
Aamulla sateli hiukan vettä, mutta ilma oli edelleen lämmin. Juha teki ennätysnopean "strippauksen", kun kumivene pääsi karkuun. Alta 2 sekunnin oli vaatteet pois ja äijä uimassa kummibaattia kiinni. Läksimme joskus puolen päivän jälkeen  liikkeelle kohti Seiliä. Tuuli oli lounaasta ja välillä sateli ja välillä paistoi aurinko.Matkalla näimme merikotkan kököttämässä rantakalliolla. Se oli varmaankin poikanen. Seilissä jäimme ankkuriin lahdelle. Soutelimme kumiveneellä saareen ja käppäilimme saaren toiselle puolen polkuja pitkin. Matkalla näkyi kauniita rantaniittyjä, joilla popsi lihakarjalauma heinää ja paljon vanhoja hienoja rakennuksia. Vahinko vaan kun mihinkään ei päässyt sisälle, kun kaikki rakennukset ovat yliopiston tutkijoiden käytössä ja opaslehdykän mukaan tutkijoiden tutkimusrauhaa ei saa häiritä. Tutkijat näyttivät  illalla tutkivan rantasaunalla löylyn vaikutusta ihmiskehoon.


7.8.2011
Seilistä seilattiin Paraisille ja nyt odotellaan uusia tuulia ja seikkailuja,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti