sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Ja ilta oli ihanasti rempallaan....

16.9.2011 Parainen- Helsingholm
Ilta pimeni nopeasti ja Paraisten Portin kohdalla aurinko oli painunut mailleen, vaikka läksimme ennen kuutta jo laiturista. Onneksi luoteistuuli antoi hyvän vauhdin ja toi meidät jopa 9 solmun vauhdilla  Helsingholmin lahteen kuun pilkistellessä pilvien takaa. Lahdella puhkesi kapina laivalla ja sen seurauksena kippari päätti, että Muse  pistetään ankkuriin. Helsingholmin edellinen rantautuminen viime syksynä pilkkopimeässä  oli vielä liian hyvin muistissa ja miehistö kieltäytyi hyppäämästä kuunvalossa. Vakuutusyhtiö kiittää!!!!!

Kippari: Mennääks laituriin? Eiks pistetä laituriin? Laiturissa olis kivempi? Laituriin? No? Eiks joo? Joohan? Pliide laituriin? Jooko??? No eiks vaan?
Miehistö: IIIK! EIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.....................................................EI! EI!, %&%&%#  Hyppää ite!

17.9.2011 Helsingholm- Norstö (Sienestäjän taivas)- Benskär


Helsingholm aamuauringossaSienisalaattia a'la Norstö


Pikaisen aamiaisen jälkeen ankkuri ylös ja  suunta kohti tuttua sienimetsää. Löysimme taas mahtavan määrän kantarelleja, mustatorvisieniä ja suppilovahveroita.  Navakka tuuli oli edelleen luoteesta ja Norstön lahti oli täysin suojaton tältä tuulelta. Päätimme mennä yöksi Södra Benskärin ja Norra Benskärin väliseen lahteen. Tarkoitus oli ensin pistää paatti "traktorinrengas puun " viereiseen puokamaan, mutta retkeilijä porukka levitteli telttojaan jo rannalle. Siirryimme siis vielä sisemmäs lahteen. Vettä tässä on enää 2.8 m ja tuskin pääsemme enää koskaan täältä pois.
JIHUUUU! Tänne jäädään.....


18.9:2011 Benskär - Parainen
Aamulla herätessä aurinko paistoi jo täydeltä terältä ja Musekin keinui vielä tuulen mukana ankkuriketjun päässä eikä köli ollut jumissa rantasavessa. Ilmeisesti täältä  on kuitenkin palattava sivistyksen pariin maanantaiksi. Käppäilimme Södra Benskärin toiseen päähän ihailemaan syysmaisemia ja muita luonnon ihmeitä. Yläpuolella liiteli taas merikotka. Leudossa kaakkoistuulessa purjehdimme rauhallisesti iltapäivällä Paraisille nauttien syysauringon lämmöstä.


Käymme yhdessä ain, käymme aina rinnakkain.....

Silmä tippui, mutta sain sen takaisin !

Päivän asuna  minulla on siis huoleton baskeri ja Novon tekninen alusasu vuodelta 2002.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti