sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Sateen jälkeen paistaa aina aurinko

24.9.2011 Parainen- Norstö - Benskär

Tummien pilvien välissä näkyi vain hiukan sinistä taivasta lauantaiaamuna kun Sienestysalus lähti taas matkaan. Ensimmäiset suuret pisarat tipahtivat kannelle heti Paraisten Portin jälkeen. Navakka tuuli oli luoteesta ja puhalsi n. 8 m/s ja välillä puuskissa tuuli oli rajumpikin. Sienitauti korvien välissä ei ollut edelleenkään helpottanut ja määränpäänä oli taas sama saari. Nyt Muse ankkuroitiin saaren itäpuolelle tuulen suojaan  ja syöksyimme metsään sienikorien kanssa. Siellä odotti meitä loppumaton määrä suppilovahveroita ja kantarellejä. Nyt paistoikin jo aurinko ja korit täyttyivät nopeasti. Onneksi kaikkia metsän ihanuuksia ei tartte poimia...voi vaan ihailla.

Mörri-Möykky se sateessa istuu kärpässienen alla...Tiu tau tilitati tittan...

Tuuli  puhalsi yli Norstön saaren lahteen ja kalisutti ankkuriketjua siihen malliin, että päätimme siirtyä suojaisampaan paikkaan yöksi. Södra ja Norra Benskärin väliseen lahteen purjehdimme railakkaassa tuulessa vaahtopäiden välissä keikutellen. Suojaisessa lahdessa olikin aivan tyyntä, vaikka meren kohina kuuluikin kapean, mutta korkean saaren yli. Meren myllerrystä  ja auringon painumista pilvien välissä mereen kiipeilimme katsomaan kallioiden yli Norra Beskärin länsirannalle. Näkymät oli upeat merelle ja kuinkas ollakkaan illan jo pimetessä löytyi edelleen kantarellejä, jotka hohtivat keltaisina hämärässä. Eihän niitä voi jättää poimimatta? Vai voisiko jo kuitenkin?25.9.2011 Benskär - Parainen
Yöllä tuuli kääntyi pohjoiseen ja tuuli osui suoraan lahteen. Ankkuriketju kalisi ja paukkui. Se siitä suojaisesta lahdesta ja rauhallisista yöunista.  Toisaalta, kun uni ei  oikein maittanut voi ihmetellä kattoluukusta näkyvää uskomattoman kirkasta tähtitaivasta. Nautimme varmaan tämän kauden viimeiset aamukahvit häikäisevän kirkkaassa auringonpaisteessa kuulostellen ihanaa hiljaisuutta. Aamulenkille menimme saareen ja samalla kun astuimme rantaan liikähti viileän yön kohmettama kyy hitaasti rantakivikossa. Lenkkarit vaihtuivat samantien kumisaappaisiin ennen kuin matka jatkui. Upeassa syyssäässä kierrettiin saaren rantoja ja kiipeiltiin liukkailla kallioilla. Kotia kohti purjehdimme mukavassa lounaistuulessa. Loppuhuipennuksen reissulle tarjosi kippari tipahtamalla rantautuessa mereen laiturin ja veneen väliin suomen lippu vielä toisessa kädessä. PULPS!!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti