lauantai 31. joulukuuta 2011

Hur mår du på Koh Lanta?

25.12.2011 Koh Lanta

Koh Lantalle tulimme Koh Mookilta suoraan pikaveneellä. Paatti oli täynnä ruotsalaisia kuten koko saari. Vuokrasimme samantein saavuttuamme saarelle skootterit ja kiertelimme saarta ristiin rastiin ja löysimme toinen toistaan kauniinpia hiekkarantoja ja luonnonsuojelualueelta pari serkkuakin.

Moporetkeillessä päädyimme Tiger cave-nimisen luolastolle.  Jossain opaslehdykassä luki, että luolastoon pääsee tutustustumaan. Päädyimme opastetulle retkelle sen ihmeemmin valmistautumatta shortseissa ja varvastossuissa. Opas lähti rytyyttämään viidakkoon puron reunaa pitkin ja me perässä. Yhtäkkiä opas nosti käden ylös, pysähtyi ja osoitti maahan. Siellä kiemurteli  hitaasti tumman ruskeä käärme. JIIIHAAA!!!!! Läpsyt on tietty parhaat vaelluskengät viidakossa. Puolen tunnin hikisen tarpomisen  jälkeen olimme luolastolla. Luulin, että kurkkaamme hiukan sisälle jne, mutta tätä saatiinkin koko 200 bathin edestä. Parhaimmillaan menimme mahallaan koska muuten ei mahtunut etenemään. Opas oli  150 cm pitkä hintelä hemmo, joka kyllä mahtui  kapeista koloista OK.  Kauhuskenaarioni oli, että teen ikitulpan luolaan ja kukaan ei saa minua irti, kun tartun takapuolesta kiinni kivien väliin. Jossain välissä tunsin, kun käden yli kipitti pilkkopimessä joku otus. Onneksi en nähnyt mikä se oli! Helpotus oli suuri kun sininen taivas näkyi vihdoin.

Meistä olisi pitänyt saada kuvat ennen ja jälkeen luolaseikkaulun. Tämä retki jäi kyllä mieleen!!!!


Pimeän tultua alkoi rannalla pyöriä tulipallot taitavien tulipoikien käsissä. Näimme toinen toistaan huimenpia temppuja palloilla ja kepeillä kunnes nousuvesi täytti esiintymispaikat. Ilotulitulitusraketit paukkauivat miltei joka ilta pimeällä taivaalla kilpaa tähtien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti