sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Invaseilaus saaristossa

8.6.2012 Parainen-Langön
Mahtavan aurinkoisesssa säässä etsiskelimme suojaisaa ankkuripaikkaa illaksi. Mutkittelun kautta päädyimme Ådön saariryhmän  luo ja siellä Langön saaren reunaan. Kiipeilimme kallioilla kukin omien kykyjensä mukaan. Uuno oli tietysti ketterin. Juhan otti kalliolla iltapäivätirsatkin.Tuuli  puhalsi edelleen etelästä sen verran koleasti, että päätettiin siirtää Muse vielä suojaisampaan lahteen pienen matkan päähän. Grillasimme ja söimme ruuan ilta-auringon lämmössä. Näin mahtavia näkymiä ei ole monessa ravintolassa.

Illan päätteeksi kapusimme Lederskärin saaren korkeimmalla paikalle, josta aukeni kallioisten saarien täplittämä meri ilta-auringon loisteessa. Siinä istuskellessa kallioilla näkyi viereisessä pikkusaaressa liikettä. Siellä hirvi pisteli poskeensa vielä pehmeitä uusia koivun lehtiä hyvällä ruokahalulla.

9.6 2012 Langön- Borstö
Aamulla äkkiherätys... peräsin oli ottanut kiinni pohjaa,koska vene oli siirtynyt tuulen kääntyessä. Sataa tihuutti vettä ja taivas oli saven harmaa.Tuuliennuste oli 7 m/s , mutta taas saatiin enemmän. Purjeita oli reivattava matkalla Borstöhön. Vasta operoitu invapolvi ei tykännyt vaivaamisesta ja nyt sattuuuuuuuuuuuuuuu........Laiturissa olimme ainoat kun saavuimme sumuiselta mereltä kapeaa väylää pikin. Saariretket jäivät nyt väliin omalta osaltani. Uuno ja Juha sen sijaan kiersivät luontopolun ja kävivät haukkumassa Bostön Gumman.10.6.2012 Borstö-Parainen
Aamulla maailma oli sankan sumun peittämä, vaikka aurinko sitkeästi yrittikin sinnitellä verhon läpi. Polvi oli edelleen käyttökelvoton! Klenkkasin toisten perässä laiturille zzzzooomaileen, mutta siihen inva jäi, kun toiset jatkoivat retkeilyä. Sumun seasta kuului jatkuva  haahkojen siipien suhina ja lähipusaikossa konsertoi satakieli. Läksimme takaisin päin puolen päivän jälkeen. Leuto etelätuuli toi meitä leppoisasti kotia kohti. Hiukan ennen Paraisten porttia saapui yhtäkkiä merisavurintama, joka häipyi myös yhtä nopeasti kuin tulikin.
Vaikuttavaa....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti