sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kalliolle kukkulalle...

25.5.2012 - 27.5.2012 Parainen - Norra Benskär / Södra Benskär - ParainenPerjantaina päästiin kunnon vauhtiin ja parhaimmillaan kiisimme yli 8 solmun vauhdilla leppeässä länsituulessa. Matkaan pääsimme vasta kuuden maissa ja luulimme, että ehdimme yöksi ehkä korkeintaan Helsingholmiin ennen auringonlaskua. Löysimme kuitenkin hyvän tuulen ansiosta itsemme aika paljon kauempaa Norra Benskärin ja Södra Benskärin  välisestä suojaisasta lahdesta jo hiukan yhdeksän jälkeen. Lahti on tosi suosittu ankkuripaikka ja siellä olikin ainakin neljä muuta venekuntaa.

Lauantaipäivä vierähti pitkälle loistavassa säässä kallioilla kiipeillessä. Päätimmekin löysäillä ja jäädä seuraavaksikin yöksi samaan lahteen. Siirsimme vain venettä hiukan, koska korkeapaineen ansiosta vesi laski edelleen ja olimme jo miltei pohjasavessa jumissa. Kummibaatilla kierrettiin sokkeloisia saaria ja matalia lahtia.

Meriharakat kipittivät kallioilla ja joutsenet nahistelivat hyvästä pesäpaikasta. Kalliolla osuimme vanhingoissa suoraan haahkan pesälle, jossa oli ainakin kuusi suurta munaa.

Uuno oli uimakoulussa, mutta tekniikka ei  ole vielä ihan hallussa.  Uuno ei ole kekannut sitä, että jalkoja on liikuteltava jos meinaa pysytellä pinnalla. Rantautumisissa Uuno on yli-innokas. Paraisilla kotiin tullessa se hyppäsi veneen ja laiturin väliin innoissaan ja jäi killumaan siihen pelastusliivin ansiosta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti