sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Monta mailia mahtui viikonloppuun

24.5.2013 Parainen- Borstö

Alkumatkan tuuli oli leuto ja paistattelimme auringossa kauden ensimmäisen viikonloppupurjehduksen ensimmäiset tunnit. Päädyimme lopulta illalla Borstöseen ihan reipasta vauhtia koska tuuli virisi mukavasti illan edetessä. Muse olin Borstön laiturin ainut vene. Kiipesimme kalliolle ottamaan vastaan auringon  viime säteet ja moikkaamaan Borstön Gummaa. Minkäköhän takia Gummalla on niin hapan ilme vaikka luulisi, että noissa maisemissa olisi hymy herkässä.
25.5.2013 Borstö - Jungfruskär - Aspö

Aamulla kiersimme Borstön luontopolun ja pikaisen aaamiasen jälkeen suunta otettiin kohti Jungfruskärin keväisiä kukkaniittyjä. Pienta "neuvottelua" aiheutti se, että kippari oli päättänyt säästää lähtiessä aikaa ja dieseliä oli  tankin pohjalla vain haju. Kihdin reunamilla sitten piti käynnistää kone vastatuuulessa, jotta matka edistyisi kohtuullisesti. Siinä kohtaa ilmeni sitten tämä ekoteko, jonka seurauksena tänä viikoloppuna todellakin purjehdittiin ja konetta ei pahemmin "tarvittu".

Jungfruskärin kukkaloisto oli mahtava. Miten kevät voi rynnistää tuolla voimalla karun saaren niityille ja  metsiin.


Saaren laituri oli avoin pohjoisesta puhaltavalle tuulelle ja siitä syystä päätimme viellä samana iltana jatkaa matkaa takaisin päin. Päädyimme yöksi Aspön läntisen puolen lahteen, jonne pohjoistuuli ei päässyt puhaltamaan. Satakielet konsertoivat kilpaa illan hämäertyessa.

26.5.2013 Aspö-ParainenAamulla teimme retken saaren Uunon kanssa ja ankkurin nostimme jo ennen puolta päivää. Tuuli oli melko navakka koilisen ja idän väliltä. Parin tunnin taivalluksen jälkeen tuuli muuttui puuskaiseksi ja otettiin eka reivi. Ei aikaakaan kun vaahtopäät  suurenivat ja olimmekin jo aikamoisen hiivarin keskellä purjeet pieninä ja masto piukalla. Siitä rytyytyksestä taas selvittiin ja on ihana päästä kotiin lämpimään saunaan vaiherikkaan keväisen purjehdusviikonlopun jälkeen.

1 kommentti:

  1. Olitte sunnuntaina siis samassa kelissä kuin mekin. Aikamoista rytyytystä.

    VastaaPoista