maanantai 17. kesäkuuta 2013

Auringonpaisteen jälkeen sataa aina vettä....

15.-16.6.2013  Poukama Vänön länsipuolella

Keskikesän juhla lähestyy ja kelit alkaa olla sen mukaiset. Navakka tuuli oli perjantaina etelästä eikä vesisadekkaan houkutellut lähtemään vielä illalla vaan päätettiin siirtää lähtöa aamuun ja rauhaisanpaan keliin. Musen kotilaituri on tosi altis lounais- ja etelätuulelle ja se aiheuttaa miehistölle toisinaan ylimääräistä jännitystä.

Lauantaiaamuna tuuli oli jo tyyntynyt siedettäväksi ja auringon paiste lämmitti mukavasti. Suunta otettiin taas erähenkisesti kohti Vänön seudun suojaisia luonnonsatamia. Matka taittui  hyvällä vauhdilla ja kaunis lahdenpuokama löytyi taasen.

Peräkannen ravintolassa tarjoitiin maukas ala'carte päivällinen luontofilmin kera. Poukama oli illalla aivan tyyni vaikka saaren toisella puolen puski tuuli edelleen vaahtopäitä lounaasta.Aamulla tuuli olikin kääntynyt yllättäen ennusteista piittaamatta kaakkoon ja meidän oli pikaisesti nostettava ankkuri ja siirryttävä pois. Taivaan täytti saven harmaat pilvet ja kohta alkoikin tulla alas kunnolla vettä. Kotimatka tehtiin reippaalla vauhdilla myötätuulessa ja kunnon vesisateessa, joka yltyi niin, että kun kiinnitimme Musen laituriin tuli taivaalta kaataen vettä.


 Ehkä tätäkin keliä tarvitaan, että osaa nauttia kauniista päivistä, jolloin meri kimmeltää ja aurinko lämmittää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti