maanantai 10. kesäkuuta 2013

Sota merellä

7.-9.6.2013   Parainen -Vänö

Matkaan päästiin kipparin työkiireiden takia vasta iltayhdeksän jälkeen. Keli oli kuitenkin niin hieno, että merelle oli päästävä. Paraisten Portin viereen ankkuriin ehditiin illalla. Kyllä taas kannatti....Aamulla matka jatkui kohti Vänön luonnonsatamia. Ankkuripaikka löytyi Vänön länsipuolelta suojaisasta ja syvästä lahdesta.  Aurinko paistoi lämpimästi ja satakieli pisti parastaan pusikossa. Kiipesimme niemen toiselle puolella yli kallioiden. Uuno parka yritti sinnikkäästi hyppia yli katajapuskien. Hänen hieno hipiä kun ei kestä oikein katajanpiikkejä.


Ilta oli lämmin ja tyyni. Idyllin  särki vain hyttysten harmagedon. Kaikki saariston hyttyset odottivat nälkäisinä meitä veneen kannella ja rauhallinen iltahetki jäi vaan haaveeksi..... Pyykkipoikapaketin, kahden Ikean moskiittoverkon ja puolen tunnin askartelun  jälkeen avulla voimme  julistaa Musesta hyttysvapaan vyöhykkeen. Eka erä hyttysarmeijaa vastaan oli voitettu !


Aamulla taivaalla oli pieni pilvipeite ja meri oli aivan tyyni. Puolen päivän aikaan selkeni ja virisi tuulikin hiukan. Myötätuulessa hitaan rauhallisesti nautimme sunnuntain iltapäivän. Kaukana jyrisi ukkonen, mutta nekin pilvet hävisivät ennen kuin pääsimme kotisatamaan.


3 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän hienoja kuvia. Ja ihana laivakoira.

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia! Hyttysverkkokuva on unenomaisen kaunis :-). Laitampa sinut lukulistalleni. Terveisin Purjeen-viemää-blogista :-)

    VastaaPoista
  3. Ihanat unenomaiset tunnelmakuvat, kiitos!

    VastaaPoista