maanantai 19. toukokuuta 2014

Kesä tulee sittenkin

16.5.2014-18.5.2014

Kevyessä etelätuulessa päästiin matkaan viettämään ensimmäistä purjehdusviikonloppua kesäkeleissä talvisen siirtopurjehduksen jälkeen. Ilta oli sen verran pitkällä ennen kuin pääsimme lähtöön, että merimailit jäivät vähäisiksi ekana iltana. Gullkronan pohjoispuolelta löytyi suojaisa poukama jonne Muse jäi yöksi ankkuriin. Saaren korkeimmalta nyppylältä näkyi auringon viimeisetkin säteet kun se laski horisonttiin. Mereltä kuului taukoamaton haahkojen kevätvonkaus vai oliko se jo haahkapoikien jälkipeli ennen etelänmatkaa.







Kippari korjaili aamulla plotterin ongelmia,koska syvyysmittari näytti vain ääretöntä. Vika tuli korjattua, mutta koska ongelmien määrä on aina vakio alkoi plotteri piipittää vimmatusti turhia hälytyksiä. Ankkuroida olisi pitänyt sen mukaan koko ajan. Merellä kävi vain pieni tuulen vire, mutta jostain kuitenkin purjeisiin löytyi paine ja matka taittui rivakasti Tistronskäriin.

Keli oli mahtava ja lahden puokama suojaisa. Kippari kävi jo uimassakin, mutta minä odottelen että veden lämpötila on yli kymmenen  asteen.

Illalliseksi meillä oli muuten itse pyydystettyä siikaa ja ruohosipulikin olivat haettu kallion koloista. 













4 kommenttia:

  1. Aivan mahtavan hienot tunnelmakuvat taas - kiitos!

    VastaaPoista
  2. Hiio hoi! Kaunis saaristo ja alkukesän herääminen. Voiko upeampaa olla!

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia. Mahtava tunnelma. Upea kesä!

    VastaaPoista
  4. Ihailen Laivakoiran apulaisen huumoria - itselläni olisi jo pettänyt, ainakin Vappuyönä.
    Hieno suoritus ottaa kohmeisilla käsillä näin hienoja kuvia! IHANAA KESÄÄ KOKO MIEHISTÖLLE!

    VastaaPoista