maanantai 18. heinäkuuta 2011

15.7 -17.7.2011 Helsingholm-Aspö

Hieman tihuutteli vettä, kun pakkasimme Muselle kamppeet viikonloppupurjehdusta varten. Matkaan lähti meidän lisäksi Marko ja Minna. Eka yön päätimme viettää Helsingholmin lahdessa. Tuuli oli etelästä ja  lahti on tosi suojainen siltä tuulelta. Tuuli oli navakka ja purjeitakin oli reivattava, jotta kallistelu rauhoittuisi.Aurinko kurkisti  jo pivien raosta matkalla. Saavuimme perille n.22.00. Ilta vierähti jutellessa ja pilssistä vettä kuivatellessa aamuyön puolelle ennen kuin päät painettiin tyynyihin. Aamyöstä satoi vettä saavista kaaten hetken aikaa, mutta kun heräsimme aurinko paistoi kirkkaasti. Minna rohkeimpana pulahti aamu-uinille ja Juha hetken harkittuaan. Me muut päätimme työstää asiaa seuraavaan aamuun.
Matkaa jatkoimme Aspön suuntaan, mutta  lopullisen määränpään päätimme vasta matkalla. Tuuli oli lounaasta ja edelleen navakka, mutta nyt paremmasta suunnasta. Nautimme auringonpaisteesta ja vauhdikkaasta kelistä. Tätä purjehdus on parhaimmillaan!!Aspön lahteen ankkuroimme n.18.00 hienon purjehduspäivän jälkeen. Marko paistoi mahtavat pihvit ja sulattelimme niitä kiipeämällä Aspön kallioita ja etsimällä kadonneita lehmiä. Varmat hajumerkit niiden olemassolosta kyllä löytyi.

Kotimatkalle lähdettiin aamupäivästä ja Paraisilla laiturissa olimme 21.00. Onneksi säätiedotus ei pitäny paikkaansa, vaan meillä oli paras mahdollinen purjehdussää ja takana taas kiva viikoloppu, jonka voimin voi pusertaa vielä viikon töitä ennen lomaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti