keskiviikko 24. elokuuta 2011

Vielä on kesää jäljellä

19.8.2011 Parainen-Tistronskär
Köydet irti  klo 17.00 ja suunta otettiin etelään; kohti Tistronskäriä.Tuuli  kuljetti Musen reipasta vauhtia ohi Helsingholmin kohti tuttua luonnonsatamaa.Saatiin pieni pohjakosketuskin rantautuessa lahden pohjukkaan.(Ei se kuulemma haittaa :) Glitteri-jigi pääsi taas uintiretkelle, mutta eipä saatu edelleenkään kalaa. Yöksi oli luvassa voimistuvaa tuulta ja sen tosiaan havaitsi, vaikka olimmekin ankkurissa korkea kallion takana ja kiinnitys oli rantakalliossa. Mastossa voinkui ja ankkuri kolisi ja Muse oli yöllä kuin saippuakuppi porealtaassa. Uni ei oikein maittanut, kun arvelutti koko ajan pitääkö kiinnitys vai löydämmekö itsemme aamulla Utöstä. Uni vei lopulta mukanaan ja aamulla ulos kurkistaessa näkyi onneksi samat rantakalliot kuin edellisenä iltana.


20.8.2011 Tistronskär- Björkö
Päiväksi oli luvassa navakkaa koilistuulta ja vaahtopäät näkyivät jo aavalla. Musen keula suunnattiin kohti Björkötä. Pelkällä keulapurjeellakin saatiin yli 7 solmun vauhti. Aallot rullasivat ja keinuttivat kunnolla. Björkön lahteen meno jäskätti taas, mutta hyvin Muse sinne lipui. Näkymät olivat mahtavat ja kuten sääkin. Patikoimme järven ympäri  polkua pitkin ja nautimme hienosta säästä ja huikeista maisemista, jotka kallioilta avautuivat Björkön erikoiselle sisäjärvelle sekä aavalle merelle.21.8.2011 Björkö-Parainen
Aurinko paistoi aamulla edelleen lämpimästi, vaikka yöllä satoikin hetken rankasti.Tuuli oli paluumatkalla vain alta 3 m/s ja vauhti sen mukainen. Parasilla olimme auringon paahtamina laiturissa vasta klo 21.00 .1 kommentti:

  1. kivoi kuvei:) ja huomenna siiri ja mä osallistutaa saariston muinaistuliin x)

    VastaaPoista